top of page
Riverport2_cam01f3.jpg

LOKÁCIÓ

Riverport2_cam05f3.jpg

ELHELYEZKEDÉS

A Római-part Budapest egyik leghíresebb és legkedveltebb partszakasza, mely a Főváros III. kerületében helyezkedik el. A Római-part a Duna bal partján terül el, a Megyeri híd és az Árpád híd között. Az itt található partszakasz egyedülállóan szép természeti környezettel rendelkezik, és számos lehetőséget kínál a pihenésre és szórakozásra.

 

A Római-partot hosszú partsor jellemzi, ahol számos étterem, kávézó és bár található. Ezek a helyek kiváló lehetőséget kínálnak a gasztronómia szerelmeseinek. Az itt található éttermek kínálatában megtalálhatók a tradicionális magyar ételek, de a nemzetközi konyha remekei is. A Riverport a Királyok útja végén helyezkedik el, az M0-ás autóút kb 2 perces távolságot jelent. 

 

A Római-part lehetőséget nyújt a sportolásra is. A part mentén futó út ideális helyszín a bringázásra vagy a rollerrel való közlekedésre. Emellett kajakkölcsönzési lehetőség is adott, ahol kenuval vagy kajakkal fedezhetjük fel a Duna csodálatos panorámáját és áramlását.

 

Szintén a Római-parton található a Római Strandfürdő, amely a legnagyobb strandfürdők közé tartozik Budapesten. A strand 11 medencével rendelkezik, köztük gyerekmedencék, termálmedencék és úszómedencék is megtalálhatók. A kertjében pedig több sportpálya és játéktér, valamint büfék és grillteraszok is rendelkezésre állnak.

 

Összességében a Római-part Budapest egyik legfényűzőbb és legvonzóbb Dunai partszakasza, amely teljes kikapcsolódást és pihenést kínál mindazoknak, akik szeretik a természetet és a vízparti életet.

bottom of page