top of page
Riverport2_cam04f.jpg

RIVERPORT II

Műszaki leírás

A Riverport II lakópark kialakításánál kizárólag a legjobb minőségű építőanyagok kerülnek felhasználásra, ezáltal biztosítva a tartósságot és a hosszú élettartamot. 

Az épületek tervezésénél kiemelt figyelmet fordítottunk az energiatakarékosságra és a fenntarthatóságra. A lakóparkban használt fűtési és hűtési rendszerek is a legújabb, energiatakarékos technológiákat képviselik.

Telek kialakítása

A telken 3 épület kerül kialakításra. A lakópark első ütemével egybenyitott, az épületek körüli területen zárt, a lakók kizárólagos használatában álló kert pihenőparkként lesz kialakítva, térbeton díszburkolatú utakkal, kerti bútorzattal, a házaktól távolabbi részen játszótérrel, lábtenisz pályával, pingpongasztallal, és 30 m3-es, 40-100 cm mélységű épített, gyerekmedencével.

Épület szerkezet

Tartószerkezet

Az épület alapozása vízzáró vasbeton lemezalap.

Monolit vasbeton vázszerkezet, pillérekkel, monolit vasbeton lépcsőházi merevítő maggal. 

Külső falazat

A Vázkitöltő (külső) falazat 30cm vastag Ytong falazóelemekből készül.

Födém

Födémek alul – felül síklemez monolit vasbeton födémek (integrált hűtő-fűtő panelekkel). Lépésálló EPS szigeteléssel és estrich betonnal.

Hő és hangszigetelés

Homlokazton 16cm vastag kőzetgyapotlemez. 

A monolit lépcsőszerkezet, a kopogóhangok kiküszöbölésére akusztikai elválasztással kerül kialakításra.

Válaszfalak

Lakás elválasztó falazatok 30cm vastag mészhomok falazóblokkból (Silka hanggátló téglafalazat) készülnek az akusztikai követelményeknek megfelelően.

A lakáson belüli válaszfalak 10cm vastag Ytong falazóelemekből készülnek.

Homlokzat burkolatok

Az épület homlokzatburkolata szerelt kerámia burkolat és egyedi gyártású aluminium lamellás burkolat. Hilti rendszerű szerelt homlokzstnurkolat.

Nyílászárók és belső terek, burkolatok

Homlokzati nyílászárók

Külső nyílászárók: 87mm szerkezeti vastagságú hőhídmentes alumínium teraszajtók és ablakok, illetve 171 mm vastagságú emelő-toló vasaslatos teraszajtók, hőszigetelő 3 rtg-ű üvegezéssel (Ug=1,0 W/m2k)

Konyha

A lakás ára nem tartalmaz beépített konyhát.

Belső burkolatok

Közös közlekedőkben, lépcsőházban: nagy elemes greslap burkolat; pinceszinten műgyanta.

Lakásokban a helyiségek használatához igazodó burkolati rétegekkel: szalagparketta alátét habfóliával / 8mm vastag nagy méretű mázas kerámia vagy kőporcelán padlólap (fürdőben kiegészítő használati vízszigeteléssel), szín harmonikus szegélyléccel, vagy lábazattal

Árnyékolás

Beépített, motoros mozgathatóságra előkészített redőnytok, PUR hab töl-tetű, hőszigetelt alumínium redőnypalást felár ellenében kérhető (külső szerelésű).

Beépített bútorok

A lakás alapfelszereltségébe nem tartozik beépített bútor.

Korlátok

belső: rozsdamentes acél anyagú, fa fogódzórúd

külső: befogott üvegkorlát

külső egyedi acélelemek: duplex felületkezelés (horganyzott + festett)

Bejárati ajtók

Lakásbejárati ajtók

biztonsági bejárati ajtó, megerősített biztonsági zárral, acél tokkal, betörésbiztos kilincsgarnitúrával és nyitáshatárolóval, kiemelés gátlóval, optikai kitekintő nyílással, alumínium küszöbbel, MABISZ minősítéssel, egyféle színben (felár ellené-ben sem változtatható)

Terasz burkolatok

Erkélyek, teraszok padlóburkolata: anyagában színezett gránitőrlemény padlólap (20 mm vastag), laptartókra ültetve rejtett vízelvezetéssel

Erkélyek, teraszok mennyezetburkolata: fa hatású lamella burkolat

Lift

Felvonó: 6 személyes, 1050 kg teherbírású, bútorszállításra is alkalmas.

Épületgépészet

Fűtés

Mennyzet fűtés, kerámia burkolatú felületeken padlófűtés.

Rendszer

A fűtés-hűtési rendszerről minden épületben a tetőn elhelyezésre kerülő 7 db hőszivattyú gondoskodik. 

Gáz nem kerül kialakításra.

Szaniterek II

Fehér akril kád, beépítve, csempézett előtétfallal, króm le-túlfolyó szettel. (Csak azokban a fürdőszobákban, ahol az alaprajzon kád van jelölve.) 

Fehér porcelán, mélyöblítésű fali konzolos WC-kagyló, falsík alatti öblítőtartály, hosszú és rövid öblítést biztosító kétgombos kivitelben.

Hűtés

Mennyezet hűtés.

Szaniterek I

Mosdókagyló fehér porcelán/öntött műmárvány mosdó.

Zuhanytálca hidegburkolattal kiburkolt zuhanyzó  

Vezetékhálózat

A használati hideg- és melegvíz alap- és felszálló vezetéke műanyag, vagy horganyzott acélcső, a lakásokban lévő ágvezetékek falban, illetve padlóban vezetett ötrétegű műanyag csővezetékek. Csatorna műanyag csővezetékek.

Szellőzés

Elszívás belsőterű (természetes szellőzéssel nem rendelkező) fürdőszobák, WC-k és háztartási helyiségek

mészhomoktéglával falazott strangban, fém légcsatornás elemekből álló vezetékrendszer. WC-kben és fürdőszobákban egyedi, villanykapcsolóval indított ventilátoros elszívás, a konyhákban a konyhai páraelszívó részére strang-falsíkban kialakított csatlakozási lehetőség. Az elszívott levegő kivezetése a tetősík felett történik.

Kert

Erkély/terasz (20m2-nél nagyobb alapterülettel) 

külső homlokzati falba szerelt, téli időjárás esetén fagy mentesíthető kerti csaptelep. A teljes telek területén automata öntözőrendszer kerül kiépítésre.

Épületvillamosság

Vezeték rendszer

MVM (E-on, ELMŰ) által elfogadott típusú, a lakások elektromos fogyasztásmérői szintenként csoportosan, a lépcsőházi elektromos mérőszekrényben. A teljes szerelés MSZ EN-60364 szerinti kialakítású. Az épület érintésvédelmi nullázás (TN-C-S hálózat) EPH hálózattal kiegészítve. A lakáson belüli érintésvédelmet külön FI relé biztosítja

Elektromos autó töltő

Minden teremgarázs beállóhoz előkészített elektromos autó töltő kiállás kerül kiépítésre, így akár átadáskor akár a későbbiekben kialakítható.

Világítás

Az épület teljes területén és közösségi terekben LED fényforrások és díszvilágítások kerülnek telepítésre.

Vagyonvédelem

A teljes telek területén állandó kamera rendszer kerül telepítésre amelyet a portaszolgálat 24 órában megfigyel. 

A lakásokban riasztó (Paradox) beépítésre kerül, továbbá a porta szolgálatra bekötött füst érzékelő. 

A földszinti lakások nyílászárói nyitás érzékelővel és betörésvédett biztonsági fóliával ellátottak.

IT Hálózat

Az épületben a szolgáltató optikai kábellel áll be, a lakáson belül CAT6 vezetékhálózat, nappaliban és hálószobákban 1-1 db dupla csatlakozó. A szolgáltatóval való szerződéskötés a vevő feladata

Beléptetés

Az egy kulcsos beléptetőrendszer a vezérkulcsba épített nfc chip alapján képes egy kulcsal nyitni az eladott ingatlant, a hozzá tartozó tárolót és minden kaput, ajtót ami az épületbe való bejutást biztoítja.

bottom of page